Een van de beste gyms in Bangkok – Sasiprapa

Toen ik nog in Nederland was vertelde mijn trainer van Keum Gang al over deze gym. Sommige jongens van de gym zijn hier eerder geweest. De eerste dag dat ik hier kwam dacht ik even te kijken en te proeven van de sfeer. Alleen ze zeiden tegen me dat de training zou beginnen over een half uurtje dus besloot ik meteen mee te doen.Zo ervaar je het tenminste echt! Er was een mix van Thaise en buitenlandse vechters bij de training.

sasiprapa-gym-bangkok-page-0020

Dit was een goede training en vergeet niet dat het boven de 30 graden is. Dus ik was echt kapot na de training. Kapot maar blij. De volgende dag stond ik er weer om 8 uur ’s ochtends. We renden eerst tussen de 6 en 10 kilometer. Terug in de gym ga je met een van de trainers op de pads voor 3 of 5 ronden en daarna nog een aantal ronden op de kleine pads. Deze zijn echt voor het boksen. Er lopen aardig wat trainers rond, van jong tot oud. In Nederland ben ik gewend een vaste trainer te hbben die aan de groep lesgeeft. Bij Sasiprapa word er meer individueel getraind. Ik ben er niet zeker van of dit in Thaland altijd zo is of gewoon deze gym, maar het is wel even wennen.

sasiprapa-gym-bangkok-page-005

Na de ronden op de pads zei een oude trainer tegen me om op de zak met knieën te werken terwijl hij me aanwijzingen gaf. De volgende ronde was alleen maar frontkicks en daarna een ronde ellebogen. Hij bleef continu naast de zak staan om mijn techniek bij te schaven, iets waar ik erg dankbaar voor was. Men traint hier best op zichzelf, maar regelmatig komt een trainer naar je toe die je een opdracht geeft.

De gym zelf heeft een echte hardcore vibe. De eerste keer dat ik binnenkwam begon mijn adrenaline te pompen. Dit is het…. Het soort gyms waar ik altijd al heen wilde gaan. Hardcore Muay Thai gyms zoals dit zijn fantastisch! Je traint tot een uur of 10, daarna kun je lekker relaxen, eten, slapen, zwemmen. Om 16.00 begint de volgende training, we rennen rond de 4 kilometer en de rest van de training lijkt op de ochtend. Om 18.00 zijn we klaar en dan neem je goed je rust want dit schema is 6 dagen lang!

sasiprapa-gym-bangkok-page-004

sasiprapa-gym-bangkok-page-002

De mensen die er trainen zijn erg divers. Er zijn veel buitenlanders, maar veel van hen vechten in Thailand dus hebben veel ervaring. Natuurlijk blijft er een verschil in niveau. Paowit Sasiprapa is een veteraan met meer dan 250 gevechten. Deze man is net een machine.

sasiprapa-gym-bangkok-page-001

Ik kan niet anders dan zeggen dat dit echt een goed kamp is en zeker de moeite waard is om eens te gaan kijken en mee te doen.

Heb je vragen over training of iets anders, laat dan een reactie achter of stuur me een mailtje!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*