Aankomst bij Tiger Muay Thai 2016

20160218_163009

Ik ben gek op reizen en op sporten dus ik hou ervan deze twee dingen te combineren. Voor mijn meest recente reis had ik al een tijd lang een locatie in gedachten, Phuket, Thailand. Specifieker nog, het kamp Tiger Muay Thai, een walhalla voor sportieve mensen. Ze zijn de grootste trainingsfaciliteit van Thailand en misschien wel van Azië. Het kamp Tiger Muay Thai is begonnen met Muay Thai, of thaiboksen en nu zijn ze uitgebreid naar westers boksen, Mixed Martial Arts, Brazilian Jiu Jitsu, worstelen, Krabi Krabong (een oude Thaise kunst waar met twee zwaarden wordt gevochten). Maar ook als je niks hebt met vechtsporten kun je daar zeker je ei kwijt. De Strength and Conditioning ruimte is een om van te smullen. Hier worden de hele dag door lessen gegeven door hele goede trainers, dus je kan in theorie van ’s ochtends 7 tot ’s avonds 10 uur sporten. Personal training is ook een mogelijkheid. Dus je begrijpt dat ik hier heel erg naar uitkeek!

Het enorme aanbod maakt het mogelijk om veel variatie aan te brengen in je workouts, iets waar ik heel erg voorstander van ben. Door verschillende soorten oefeningen te doen, spreek je elke spiergroep op een andere wijze aan en behalve dat het leuker is, krijg je ook meer resultaat! Om het nog af te maken, is er een goed restaurant bij met enorm veel gezonde maaltijden, denk aan Thaise gerechten met bruine rijst, havermout en veel vers fruit en groenten. Door het bereik van social media leerde ik van hun bestaan en in februari 2016 was het dan eindelijk zover om er heen te gaan reizen. Ik reisde met mijn beste vriend, hij is een honkballer op het hoogste niveau en draait hier al jaren mee meet de besten. Zijn doel: superfit het nieuwe seizoen ingaan. Mijn doel: nieuwe technieken leren en fitter worden.

20160218_173627

Bij aankomst bleek de locatie nog beter dan verwacht. De aanwezigheid van Tiger Muay Thai was al voldoende om iedere atleet en liefhebber te doen motiveren, maar er was een hele straat van misschien wel een kilometer lang met supplementenwinkels, crossfitgyms, boxing gyms, fitnesscentra, outdoor stormbaan en restaurants met gerechten en proteineshakes speciaal voor sporters. Mijn eerste gedachte was: “ik kan hier wel een jaar blijven”.

20160229_104801

Het waren uiteindelijk drie weken en deze vlogen voorbij. Mensen van over de hele wereld komen hierheen om te trainen, dus ik was dagelijks aan het sparren met mannen en vrouwen uit Servië, Rusland, Italië, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Litouwen en ga zo maar door! Het mooie is dat we allen een universele taal spreken: de sport! Nadat je door een loodzware training hebt geworsteld samen, schept dat een band, dus in een paar weken heb ik heel wat nieuwe vrienden gemaakt!

Het is teveel voor een enkele blogpost om alles op te noemen wat ik deed in een dag aan training, maar ik zal een nieuwe post hier volledig aan wijden. In drie weken ben ik alleen bij Tiger gebleven, alhoewel ik graag wat andere gyms had willen proberen, maar ik wilde hier het meeste uithalen. Bovendien was het aanbod zo groot en de kwaliteit zo goed, dat ik hier genoeg voldoening aan had, dus ik heb er geen spijt van!

12783656_10207744875814012_7903584192731177836_o

1 Comment

  1. Een zeer inspirerend verhaal, waarin nieuwsgierigheid boven komt drijven. Het smaakt zeker te weten naar meer uitleg.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*